Обединени в розово: 

Училището ни отбелязва Деня на Розовата Фланелка

В последния четвъртък на февруари, училищата по целия свят се обединяват в една обща цел - да подчертаят важността на приятелството, толерантността и уважението в борбата срещу тормоза в училище. 

Денят на Розовата Фланелка представлява възможност за нас да изразим солидарност с жертвите на училищен тормоз и да превърнем нашето училище в пространство на разбирателство и приятелство.

В този ден, ученици и учители се обличат в розово, като това действие носи символика за нашата ангажираност към създаването на безопасна и подкрепяща среда за всички. Носенето на розова фланелка или розово облекло не е просто мода - то е изява на нашата общност и ангажираност към промяната.

Днес нашето училище организира различни дейности и събития, които подчертават важността на уважението и толерантността. Учениците създадоха плакати с най-различни послания, рисуваха, пяха и танцуваха.

Включвайки се в инициативата на МКБППМН към Община Харманли, ученици и учители от НУ"Алеко Константинов", гр. Харманли отбелязахме Световния ден против тормоза в училище.

Обличайки се в розово казахме: "Ние учим в училище без насилие!"

video-0c90625754b9a17d18c00fff892fbc01-V.mp4
video-5669f3255c7de4bc96327a6136cf8931-V.mp4

Но Денят на Розовата Фланелка не е само еднодневно събитие - то е повод за започване на по-дългосрочни и устойчиви инициативи за промяна. В училището ни, ангажираността към превенцията на тормоза в училище и създаването на благоприятна среда за учене и растеж е в центъра на нашата мисия.

Затова, днес, нека се обединим в розово, в името на уважението, приятелството и толерантността. Нека направим всеки ден Ден на Розовата Фланелка, като се стремим към по-добра общност, в която всеки се чувства приет и зачитан.