Проектът - Танграм: Изкуство, Математика и Литература – Учене през Различни призми

В течение на три урока в 4-и А, Б и В клас с класни ръквоодители Дорка Запрянова, Златка Георгиева и Ростислава Милева, се съчетаха танграм, изобразително изкуство, математика и литература в един уникален проект, вдъхновен от легендата за грънчаря Тан.

Изобразителното изкуство: Учениците не само оцветиха и изрязаха танграма, но и създадоха тяхната визия върху този древен геометричен пъзел. Креативната им енергия оживи традиционния аспект на танграм.

Математика: С помощта на транспортир и линии, учениците измерваха ъглите и страните на триъгълниците на танграма, решаваха задачи и развиваха геометрични умения. Този път математиката стана вълнуваща и приложима.

Български език и литература: През уроците по български език и литература, учениците четоха историята за дядо Танг и внучка му. Следвайки различните сюжетни линии, групите трябваше да открият, в какви животни се трансформират главните герои.

Всеки етап от проекта съчетаваше образователен подход със създателност и учебни изживявания. Резултатът – книжка, апликирана от учениците, показваща тяхната ангажираност и усвоени знания. 

Урокът с "Танграм: Изкуство, Математика и Литература" оставя дълбок след в сърцата на нашите млади творци и ученици.